top of page

Upcoming Exhibitions

Roos Vogels

23 Dec. 2022 - 29 jan 2023 : Exposition

 

De basis van de kunst van Vogels is het wonder van de natuur. Met haar werk probeert ze de natuur op verschillende manieren te benaderen om artistieke resultaten te bereiken. Van het observeren van transformaties in het landschap tot het experimenteren met de groei van planten. Gesteld door het vooruitzicht van een vernietiging van de natuurlijke bronnen door onze maatschappij, krijgt het ‘romantische’ idee van een verzoening met de natuur, weer een nieuwe betekenis voor Vogels. Maar het is de drang de natuur te doorgronden, dat wonder, dat ze wil overbrengen aan haar publiek.

The foundation of the art of Vogels is the wonder of nature. With her work she tries to approach nature in different ways to achieve artistic results, like observing transformations in the landscape to experimenting with the growth of plants. Raised by the prospects of our society’s destruction of natural resources, the ‘romantic’ idea of reconciliation with nature takes on a new meaning for Vogels. But it is the urge to fathom nature, this wonder, that she wants to convey to her audience.

6cf3b9a8-8f1a-406f-a5ea-76290e808aec.jpg
_MG_4958.jpg

Ingrid Simons

4 Feb. 2022 - 12 Mar 2023 : Exposition

 

Na ruim twintig jaar beroepspraktijk -hier en in het buitenland- is Ingrid Simons tijdens de lockdown in haar werk teruggekeerd naar haar geboortegrond. “Ik ben deze omgeving gaan verkennen alsof ik tijdens een buitenlandse werkperiode voor de eerste keer kennis zou maken met dit gebied. Ik ben in de omgeving van mijn huis (Eindhoven) en atelier (Valkenswaard) gaan wandelen. Dit heeft de interesse naar mijn thuisland weer opnieuw aangewakkerd en de drang naar een schilderkunstig en projectmatig onderzoek naar mijn eigen geboortegrond versterkt. Ik onderzocht het ‘hele’ verhaal en tijdens dit onderzoek heb ik mijn werk uitgedaagd en opnieuw bevraagd. Het was de ‘missing link’ in mijn werk de afgelopen twintig jaar”. 

3 Feb. 20.00 : Vernissage

16 Feb. 20.00: Art & Science
26 Feb. 15.00: Meet the artist
3 Mar. 16.00: Kids Workshop: Landscape Painting
12 Mar. 16.00: Finissage

UITN_Zomerzonnewende (nocturne)_50 x 80 cm._olieverf op linnen_2021.jpg
Beschilderd keramisch object, liggend 40 cm., PT, breed Ingrid Simons.JPG

Openingstijden

De tentoonstellingen zijn elke donderdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

bottom of page