top of page

Acerca de

header_email_uitnodiging_AVA_burenruzie_20220427.png

Burenruzie – Ateliers Patagonia van Eindhoven

5 kunstenaars verbonden door een fysieke ruimte. Door het Albert van Abbehuis. Door Ateliers Patagonia, de ruimte waar ze samen werken. Albert van Abbehuis verwelkomt Ateliers Patagonia. De Expositie “Burenruzie”. Door Patagonia Ateliers opent 7 mei om 15.00 en is alle dagen van donderdag t/m zondag geopend van 13.00-17.00 tot en met zondag 5 Juni. 

 

De stijlen en artistiek werk van de vijf kunstenaars kan bijna niet meer verschillen - een spannende mix van zeer diverse stijlen en werk. Guus Smeulders met abstracte schilderijen die desalniettemin een grote ruimtelijkheid suggereren; Paul Legeland met zijn intrigerende portretten, stillevens en etchings in groot en kleineren formaten.; Mariëlle van den Bergh met onder andere prachtige keramisch werken en tapijten; Rogier Walrecht met kleurrijke tekeningen die raadselachtige fantasiewereld oproepen; en Mels Dees zelf met werk in verschillende media, waaronder fraaie fotocollages en werken in koper en hout.

Hoge kwaliteit en diversiteit zijn gegarandeerd.

 

Albert van Abbehuis is een platform voor kunstenaars die gevestigd en/of verbonden zijn met Eindhoven. Zij brengen kunst met Eindhoven in verbinding en verbinden Eindhoven met kunst. Ateliers Patagonia is al sinds meer als 20 jaar in de Rivierstraat 15A in Eindhoven gevestigd. Maar de kunstenaars hebben tot vandaag nog nooit in Eindhoven zelfs een tentoonstelling gehad - ​​maar heel veel om Eindhoven, in Nederland en internationaal.

 

De kunstenaars zijn betrokken bij wat de andere doet, maar beïnvloeden elkaar niet. Ieder heeft zijn eigen atelier, zijn eigen vrijheid en blijheid.

Programma tijdens de tentoonstelling

Stay up to date about all additional activities.

  • Facebook
  • Instagram

Dit is een tentoonstelling voor mensen van alle leeftijden en met verschillende interesses en achtergronden.  Naast de tentoonstelling is er een programma opgezet met interessante activiteiten o.a. presentaties, Identity tour en workshops van InterCulturas en ontmoetingen met de kunstenaar zelf.

18 Mei:    20.00 - 21.30  "Patagonië in Beeld" Photo Presentatie by Rob Verhaar
 

Patagonia of in het Nederlands Patagonië is de naam van de kunstenaars atelier in Eindhoven die tonen tijdens de expositie - en met de zelfde naam het zuidelijke deel van Zuid-Amerika.  

Patagonië begint zo’n 600km onder Buenos Aires (410 ZB) en strekt zich uit over Argentinië en Chili tot aan Vuurland zo’n 2000km zuidelijker.  Patagonië heeft een ongekende landschappelijke schoonheid en herbergt na Groenland en de polen de grootste Gletsjer/ijsvelden ter wereld en dat op een breedtegraad die op het noordelijk halfrond door Parijs zou lopen.  Rob Verhaar is behalve kunstliefhebber en bestuurslid van AVA een fanatieke amateurfotograaf. Hij was in januari 2020 3 weken in Patagonië en zal hier beelden van laten zien. Het accent van de presentatie ligt bij fotografisch interessante beelden van het bijzondere landschap. 

Daar waar Patagonia Ateliers u met hun werk zal verbazen is de schoonheid van Patagonië al even verbazingwekkend.  Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken naar de expositie in het Albert van Abbehuis en kennis te nemen van de schoonheid van Patagonië. 

Meer programme punten worden later nog toegevoegd in samenwerking met de kunstenaars en Poëzie Club Eindhoven.  

Dus kom graag later nog een kijkje nemen.

PROGRAMMA

Alle tentoonstellingen en activiteiten

op een rij

Openingstijden

De tentoonstellingen zijn elke donderdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

bottom of page