top of page
Website_Banner_AVA2_BenefietvoorBrabant_2021.png

Open oproep voor Brabantse kunstenaars

deadline 03.12 2021

 

In navolging van kunstinitiatief Park, onze collega’s uit Tilburg organiseren wij in deze moeilijke tijden een benefiet tentoonstelling rondom Kerst om specifiek Brabantse kunstenaars een hart onder de riem te steken. Corona heeft in de afgelopen periode in de culturele sector een grote impact gehad. Veel projecten, tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen zijn uitgesteld, stopgezet of zelfs geannuleerd. Professionele kunstenaars die door de coronacrisis hun werk niet kunnen tonen en inkomen mislopen krijgen de kans om alsnog werk te presenteren in het Albert van Abbehuis. 

De opbrengst van de verkoop gaat voor de volle 100% naar de kunstenaar. Om iedereen een mogelijkheid te geven en de kans op verkoop te vergroten, kunnen we maximaal 2 werken per kunstenaar in ontvangst nemen met elk een maximale verkoopprijs van € 500,- inclusief BTW en een maximale maat van 100 x 100 x 100 cm.

Wie kan zich aanmelden?Hedendaagse professionele beeldende kunstenaars met aantoonbare praktijkervaring die wonen en/of werken in Noord-Brabant.

 

Hoe meld ik me aan?
Stuur een mail naar albertvanabbehuis2021@gmail.com met daarin duidelijke foto's en een korte beschrijving van maximaal 2 werken. Vermeld ook de afmetingen, techniek, verkoopprijs incl. BTW , mobiel nummer, email en mogelijke website. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot thema, onderwerp of medium. Aanmelding kan tot en met vrijdag 3 december. 

Wanneer lever ik mijn werk aan?
Na bevestiging van je aanmelding en goedkeuring van je voorgestelde inzending moet het werk op maandag 13 december tussen 15.00-20.00 uur bij het Albert van Abbehuis Bilderdijklaan 19 Eindhoven afgegeven worden.
Curator Yvonne Hamstra richt samen met het team van het Albert van Abbehuis aansluitend de tentoonstelling in. Het Albert van Abbehuis brengt bij mogelijke verkoop de koper en de kunstenaar met elkaar in contact, het Albert van Abbehuis is geen partij in de verkoop die plaats vindt. De onverkochte werken moeten op maandag 10 januari 2022 (tussen 17.00 en 20.00 uur) opgehaald worden.
Er kan helaas niet gecorrespondeerd worden over afwijzingen van inzendingen.

 

Wanneer is de tentoonstelling te bezoeken?
De tentoonstelling is vanaf zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari 2022 te bezoeken. De opening is op zaterdag 18 december (onder voorbehoud en afhankelijk van mogelijke Corona maatregelen)
Het Albert van Abbehuis is geopend op donderdag t/m zondag van 13-17 uur. (met Kerst op 25 en 26 december zijn we gesloten) 

bottom of page