top of page

Acerca de

Screenshot 2022-03-11 at 00.52.30.png

Window in time – Frans Franssen

Van 19 maart 2022 t/m 24 april 2022 kun je getuige worden van zowel een expositie- als een werkperiode van Frans Franssen in en rondom het Albert van Abbehuis in Eindhoven.


De tentoonstelling toont divers, kleurrijk, oud en nieuw werk van deze Eindhovense kunstenaar. Twee- en driedimensionale werken, figuratie en abstractie, klein en zeer groot, plat en ruimtelijk, binnen en buiten; ze vormen een vanzelfsprekend geheel. Het zijn krachtige combinaties van ruimtes met vaak architectonische referenties. De kunstenaar zoekt hierin het ideale evenwicht. Hij speelt met perceptie en perspectief, de ene keer verhullend, dan weer onthullend.
In welke mate zien we wat we werkelijk zien?

Gedreven door de wil om te ontdekken werkt Frans Franssen tijdens de expositie ook aan een nieuw project in de tentoonstellingsruimte en probeert het “Venster op het Ongrijpbare” te openen.
Een nieuw werk van Frans begint met een concrete aanleiding of een vage impuls. Maar op het moment dat het penseel het canvas raakt, wordt alles anders. Het canvas wordt een raam, waardoorheen men de meest uiteenlopende dimensies kan vermoeden. Je vraagt je af wat erachter zit.

fransfranssen_202112.jpeg

Programma tijdens de tentoonstelling

Stay up to date about all additional activities.

  • Facebook
  • Instagram

Dit is een tentoonstelling voor mensen van alle leeftijden en met verschillende interesses en achtergronden.  Naast de tentoonstelling is er een programma opgezet met interessante activiteiten o.a. presentaties, Identity tour en workshops van InterCulturas en ontmoetingen met de kunstenaar zelf.

19 Maart:    15.00 Opening van de tentoonstelling


22 Maart:    Op Dinsdag 22 Maart 14.00 - 17.00 -  In gesprek met Frans Franssen Praat over jouw eigen werk en krijg feedback, inspiratie of wissel ervaring uit.
Reserveer uw meeting met de kunstenaar


03 April:    In gesprek met Frans Franssen, tijdens de tentoonstelling kan je de kunstenaar ontmoeten

 

07 April:     Frans Franssen start zijn werk aan een nieuw project en probeert het “Venster op het Ongrijpbare” te openen. Terugkomen om ontwikkelingen te zien is een aanrader.

 

14 April :    13.30 - 14.15 Art Reflection Tour - InterCulturas

18 April :    Toegevoegde openingstijd: 13.00 - 17.00

2de paasdag in aanwezigheid van de kunstenaar Frans Franssen.

24 April :    Closing event

PROGRAMMA

Alle tentoonstellingen en activiteiten

op een rij

Openingstijden

De tentoonstellingen zijn elke donderdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

bottom of page